Økologisk ekstra jomfruolivenolie – koldpresset 500ml.
kr. 120,00
Økologisk ekstra jomfruolivenolie af virkelig høj kvalitet. Fremragende duft og smag.
Olivenolien er fremstillet af oliven af sorten Picual og er plukket i oktober/november, mens frugterne stadig er meget grønne. Den tidlige høst sikrer en økologisk olivenolie af meget høj kvalitet. Olivenolien er koldpresset og kendetegnet ved en krydret, frugtagtig smag med diskrete noter af græs og olivenblade.
Picual-oliven indeholder et højt niveau af antioxidanter (polyfenoler) og er dermed også kendt for sin stabilitet samt modstandsdygtighed overfor harskning. Picual bevarer sine kvalitetsegenskaber to til tre gange længere end nogen anden olivensort. Se og hør Jesper fra Colombani fortælle om deres olie her.
Olivenolien er en perfekt hverdagsolie og egner sig til både salater, dressinger og til stegning. Fra den tre-liters metaldunk kan olivenolien nemt hældes over på mindre og mere håndterbare flasker, som kan bruges i det daglige. Frisk olivenolie kan holde sig i op til 18-24 måneder.
Olivenolien er godkendt og certificeret økologisk efter flere internationale standarder.
Oprindelsessted: Andalusien i Sydspanien
NB! Olivenolie af høj kvalitet smager ikke som du er måske er vant til!
Prøv at plukke et par oliven direkte fra et oliventræ! Oliven er bitre – ligeledes er olivenolie. Bitterhed, skarphed og en frugtagtig smag vil altid være tilstede og velafbalanceret i de allerbedste olivenolier.
Folk bliver ofte overrasket over, hvordan en god olivenolie smager. Især de år, hvor indholdet af polyfenoler (antioxidanter) er højt er olien ekstra bitter og kan ligefrem “kradse” i halsen. Det var nærmest det første, producenterne sagde til os, da vi rejste rundt i Andalusien på jagt efter en olivenolie af god kvalitet; “Kommer I fra Norden? Jamen, så kan I jo slet ikke lide god olivenolie. Vi blev selv overrasket over, hvor kraftig en god olivenolie kan være”. Vi har sidenhen forelsket os i smagen og mulighederne for at bruge en god olivenolie i madlavningen på helt nye og spændende måder.
Hvis olivenolien er for kraftig for dig, så er der heldigvis en nem løsning. En olivenolie mister nemlig sin duft og smag, hvis den får ilt, høj varme eller direkte sollys. Hvis du bruger olivenolien til stegning eller bagning, så vil du formentligt slet ikke opdage, at niveauet af polyfenolerne er ekstra højt i år.
Hvis du bruger din olivenolie til salatdressinger, så kan du lade olien stå i en skål et par timer inden brug, så den langsomt mister sin kraftige smag og bliver mildere.
På lager
Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.